Той свърза името на бившия заместник главен прокурор и бивш шеф на Следствието Бойко Найденов с отвличанията.

„Бойко Найденов не търси извършителите на отвличанията, а търси да припише на някого престъпление, което не му харесва. За това има жалби към прокуратурата още тогава“, каза Петров пред Нова телевизия.

Той заяви, че когато се разследват предишните отвличания в условията на специално разузнавателно средство Бойко Найденов оневинява противозаконно Валентин Михайлов-Ихтиманския за това, че той е предоставил цялостната информация на разследващите за това кои са отвличали, които са взели парите, как се е случвало.

„От своя страна Валентин Михайлов заявява, че е участвал и при дърпането на хората, и при взимането на откуп. Възниква въпросът - като си участвал при дърпането на хората, трябва да кажеш с кого, а когато си взимал откупа, трябва да кажеш на кого си предоставял“, коментира Алексей Петров.

На въпрос към Алексей Петров защо самият той бил е спряган за мозъка на отвличанията в България, обясни, че е трябвало да отиде в ареста не защото е извършил нещо, а защото е бил неудобен.

Той каза още, че преди години точно Бойко Найденов му се молел да му съдейства, за да получи високия пост в прокуратурата.

По повод делото „Октопод“, по което бившата барета бе обвиняем, Алексей Петров заяви, че не иска да коментира. Той каза само, че делото е монтирано по същия начин и по модела на другите действия на Бойко Найденов.

„Освен това самият Бойко Найденов участва също в моето дело и моето дело не е, че аз съм набил Георги Цветанов с лопатка или без лопатка, което е голямото обвинение, моето дело е направено, защото още когато бях в ДАНС, аз бях единственият служител, който се занимаваше с пирамидата КТБ още 2008 г.

Тогава още спечелих омразата на Цветан Василев. В този смисъл аз работя, проучвам и анализирам за връзка на Бойко Найденов с Цветан Василев и съдбата, която ме сполетя“, каза още Петров.

Пред Нова телевизия бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов отрече твърденията на Алексей Петров, че му е помагал за кариерното развитие, както и, че е "слугувал" на мажоритарния собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев. Бойко Найденов заяви, че никога не е виждал Цветан Василев.

"Това обвинение е толкова несериозно, че дори не си заслужава да го говорим", коментира Найденов.