В полицията в Благоевград няколко часа обяснения е давал и Иван Хамбарджийски - собственик на местния сайт pirinsko.com, в който преди дни беше публикувано скандалното видео. На записа се вижда как по време на концерт на събор, видимо употребилият алкохол Бачев, казва на микрофона, че "кметът на Симитли Апостол Апостолов е е...л Бойко Борисов".

Бачев е бил освободен след 12 часа в ареста. И на двамата не са повдигнати обвинения, тъй като не са събрани доказателства за хулиганска проява и няма основание за образуване на досъдебно производство. Така задържането се е оказало незаконно.

По-късно от пресцентъра на МВР съобщиха, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е поискала и приела оставката на директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев.

Поводът е превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани. Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия, се казва още в съобщението.

Междувременно Хамбарджийски разказа, че е обяснил в полицията, че е бил на селския събор, но лично не е успял да запише думите на Бачев. Видял видеоклипа във Фейсбук профила на свой приятел и го взел оттам.

"Разбрах, че Бачев е пуснал жалба срещу мен в полицията, че ден преди събора съм го изнудвал за 10 000 лева. Искал съм му парите за "медиен комфорт". Това не е вярно", коментира Хамбарджийски пред "24 часа".

По-рано днес, още преди да се разбере, че Бачев е бил задържан, самият Борисов заяви в отговор на въпрос:

"Нито знам, нито ме интересува, нито пияници бих коментирал. В България всичко може, пияниците могат да си говорят каквото си искат".

През март прокуратурата и ГДБОП проведоха акция срещу "престъпна група за данъчни измами". Тогава бяха атакувани офиси на "Агромах", която строи отсечка от магистрала "Струма". Тогава бе съобщено, че щетите за държавата са 14 млн. лева от укрито ДДС.