Бившият премиер коментира разследването на TV7, представено именно от Бареков, който сега е лидер на движение "България без цензура". Според данните в средата на 90-те Борисов и бившата му приятелка - банкерката Цветелина Бориславова, са имали офшорна компания в Кипър, която никога не била представяла финансови отчети.
 
"1994 година една четвърт съм имал в офшорна компания, която... тогава всички правеха. 1994 година! Не е работила изобщо. Аз бях забравил. И до ден-днешен... Понеже се обадих, 4-5 години не се бяхме чували, на Цветелина, викам: "Абе помниш ли да има такова чудо?", разказва Борисов пред свои съпартийци в Стара Загора - това показва видео, разпространено от TV7.

И добавя:

"Изобщо, ако някой ме познава, 1994 година - див каратист, какво разбирам от офшорна компания, от бизнес и от финанси?".

Междувременно Николай Бареков подаде сигнал срещу Борисов и Килърите 4 до главния прокурор и европейските институции. Бившият вече журналист обяви преди дни, че лидерът на ГЕРБ е поръчал на бандата за убийства да го ликвидира. Сега той сезира държавното обвинение.

"Поводът да се обърна към Вас е обстоятелството, че от сериозен източник, когото не мога да назова, защото ще застраша неговата сигурност, получих информация, че се подготвя физическото ми унищожение, целящо изолирането ми като личност от обществения и политически живот в Република България", заявява в сигнала Бареков.

Според наличната информация Борисов и Румен Николов-Пашата са поръчители, а за фактически извършители са ангажирани членовете на организираната престъпна група, ръководена от Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския.

По повод тези твърдения на Бареков Бойко Борисов вече обяви, че ще го съди за клевета за 10 000 лева.