Министър-председателят Бойко Борисов посети Пазарджик и инспектира ремонтите на пътя за Пловдив и околовръстния път на града. Той бе придружен от министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и кмета на Пазарджик Тодор Попов.

По повод Деня на българската просвета и наука и на славянската писменост Борисов поздрави учителите, учените и културните дейци.

Пред журналистите той коментира, че след приемането на второ четене на Закона за ДДС от 1 юли ще влезе в сила намалената ставка на данъка за книгоиздаване.

Владислав Горанов от своя страна добави, че намаленият данък ще помогне книгите да станат по-атрактивни за читателите, а ако не се стигне до намаляване на цените им, то ще се увеличи рентабилността им за издателите.

При инспекцията на пътя за Пловдив бе съобщено, че се очаква до края на юни ремонтът да бъде завършен окончателно.

В Пазарджик Бойко Борисов се запозна на място и с дейностите по обновяването на спортния комплекс "Зона на здравето".

По време на инспекцията премиерът заяви, че по-добра програма от тази за санирането в България не е правена. "Другото се изяжда и заминава, а така се правят а хората апартаментите и се вдига пазарната им стойност. Удължава се животът на панелките."

"Докогато се спря програмата за санирането, всички кметове си траеха, когато намериха два блока, които протекли и само за това се говореше", отбеляза Борисов. По думите му хубаво е, като се дават пари, за да се оправят на хората апартаментите. "Това е на 100% някой да ти направи жилището с изолация и всичко."

По-късно днес Борисов и двамата министри ще бъдат във Велинград, където се очаква да посетят новостроящи се обекти от образователната инфраструктура.