Борисов коментира днешна публикация във в. "24 часа", от която става ясно, че се носи слух, че американският посланик в София Джеймс Уорлик лансирал идеята си бившия зам.-финансов министър на НДСВ Красимир Катев да стане ръководител митниците пред членове на кабинета.

До този момент нито един посланик не идвал при мен да кадрува или да ми предложи определен човек, заяви Борисов след редовното заседание на Министерски съвет, предаде БГНЕС.
"Уорлик не е говорил с мен по темата за директор на Агенция "Митници”, а името на Катев за първи път чувам да ми е предложено”, заяви Борисов.

Според публикацията Джеймс Уорлик лансирал идеята си за 42-годишния Красимир Катев в средата на юли пред първите мъже в правителството.
“Не бих могъл да коментирам слухове. Въпросът за евентуална смяна на директора на агенция “Митници” не е обсъждан”, твърди в отговор финансовият министър Симеон Дянков. Според отлично осведомени източници на вестника обаче в правителството били силно смутени от лобирането за царски кадри, тъй като Уорлик дал идея да се назначи за министър и още един от хората на Симеон.
В отговор самият Красимир Катев бил лаконичен: Поласкан съм, но ще откажа.

“Всички назначения на ръководни постове в българската държава се решават и извършват от българското правителство”,  е отговорът на посолството на САЩ в София.

Преди време бившият шеф на митницата Емил Димитров-Ревизоро призна, че получил назначението си в английското посолство.

Слухове за рокади по митниците има отдавна. Те се разгоряха пак, след като премиерът Бойко Борисов наскоро обяви, че ако ген. Танов не се справи с приходите и не заработи по-добре с МВР, ще бъде сменен.


Вижте видео от изявлението на премира Борисов