Картотекираният във Витоша (Бистрица) Борисов завърши с 3501 гласа, като остави след себе си нападателя на Манчестър Юнайтед и седемкратен победител в анкетата Димитър Бербатов с 1955 гласа (24%). Трети е футболистът на петодивизионния Шипка (Драгор) Васил Лукаев с 430 гласа (5%). 

Вотът на феновете
приключи в полунощ на 4 срещу 5 декември.
Определянето на класацията зависи изцяло и единствено от журналистите, които от днес започват да гласуват, а феновете само номинираха футболистите. Получените до тук гласове не се взимат предвид.

Бойко Борисов определи номинацията си като „протестен вот” срещу българския футбол. „Това е първият протестен вот срещу футболистите, треньорите и деятелите във футбола”, каза премиерът по ТВ 7.

Извън Топ 20 на класацията са звезди като Благой Георгиев и Валери Божинов.
Извън десетицата остана дългогодишният национал Мартин Петров, който играе в “Болтън“ с 34 гласа, които му отреждат едва 15-то място.

Церемонията по награждаването ще се състои на 23 декември в зала “3“ на комплекс “Царско село“ в София. Призьорите ще получат съответно златна, сребърна и бронзова топки. Футболистът на годината ще бъде зарадван и с уникална купа.