Фондът за лечение на деца в чужбина е отказал финансиране за лечението на 9-годишния Кристиян Илиев, който в края на октомври м.г. бе диагностициран със Сарком на Юинг. Това съобщиха родителите му Георги и Елена Илиеви във Фейсбук.

Саркомът на Юинг е изключително агресивен рак на костите, който поразява предимно момчета и юноши и бързо образува метастази.

След огромна по мащаб кампания, хиляди българи дариха 674 000 лева и 18 000 евро за лечението на Криси и в края на януари т.г., след като премина през 4 химиотерапии в ИСУЛ, момченцето и родителите му заминаха за Германия. Оттогава детето се лекува в болница в Баден-Вюртемберг, като на лечебното заведение бяха преведени 544 390 лева. 

Борбата за живота на момченцето обаче продължава. Преди няколко дни, майката Елена Илиева съобщи, че след терапиите в Германия се забелязва развитие, но за съжаление на този етап нещата се случват бавно. 

"Криси геройски изтърпя до момента: 8 химиотерапии, общо 13 престоя в болница, 2 биопсии, над 60 инжекции, 4 пъти преливане на кръв и кръвни продукти, 1 операция за поставяне на централен венозен катетър, над 15 пъти поставяне на абокати, 2 скенера, 2 ЯМР, 2 PET скенера, 1 сцинтиграфия. Първите 4 химиотерапии, които направихме в България са със съмнително качество и количество (становище от немските лекари). Очакваме тези дни Криси да започне 9 химиотерапия. Предстои и среща с радиолозите и скоро започваме протонна терапия, на която лекарите залагат големи надежди. Благодарим ви, че ни подкрепихте. Без вашата помощ, нямаше да сме тук. (Фондът ни отказа финансиране). Сега Криси има възможността да се лекува на едно от най-добрите места. Продължавайте да се молите за нашето силно момче", призова Елена Илиева.

Всеки, който желае да помогне на Кристиян в тежката борба с болестта, може да го направи тук:

Банка ДСК ЕАД

IBAN: BG74STSA93000024851904 - в лева

IBAN: BG71STSA93000024851958 - в евро

BIC: STSABGSF

Кристиян Георгиев Илиев