Дългогодишният водещ на новините в "Нова телевизия" Богомил Грозев напуска медията, за да поеме управлението на общинския институт "Старинен Пловдив". Това съобщи самият Грозев в сутрешния блок на телевизията.

Дълго обмисляна и обсъждана промяна е това за мен. Да се разделя с екипа e много трудно и тежко решение. Благодаря за разбирането и подкрепата на собствениците на Нова Броудкастинг Груп и управителя на компанията Ива Стоянова. Няма как да не ми липсва работата тук, но се надявам, че новото предизвикателство е за добро“, сподели Богомил Грозев.

На новата позиция той ще отговаря за опазването и закрилата на движимите и недвижимите културни ценности на Старинен Пловдив, както и за дейностите по популяризиране на българското духовно и културно-историческо наследство.

Богомил Грозев работи в Нова телевизия от 2013 г. Преди това има повече от 13 години журналистически стаж. Кариерата му минава през школата на радиото, печатните издания и телевизията. Работи в "Дарик радио", сп. "Тема", в. "Сега" и в. "Банкер", а след това и 6 години в bTV. В Нова телевизия, освен лице на сутрешните новинарски емисии, Грозед прави и репортажи.

От 2017 година досега шефовете на "Старинен Пловдив" са били назначавани без конкурс. До преди 3 месеца директор на института бе Йордан Илиев, който бе назначен от Иван Тотев. Илиев обаче стана общински съветник и "Старинен Пловдив" остана без ръководство.