Възстановяването на работа на легендарния водещ и бивш шеф на програма "Хоризонт" на БНР Лили Маринкова продължи часове. Генералният директор на националното радио Александър Велев изпълни решението на Върховния касационен съд (ВКС), с което бе отменено уволнението ѝ.

Сега обаче се стигна до пенсионирането на Маринкова, тъй като е придобила право на пенсия за осигурителен стаж и възраст.

"Генералният директор на БНР изпълни днес съдебно решение № 102 от 2.07.2018 г. на ВКС и възстанови Лили Маринкова на длъжност "Директор на програма "Хоризонт".

Поради представените от нея документи за придобито право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, трудовото правоотношение с г-жа Маринкова беше прекратено на това основание от същата дата. Всички дължими обезщетения ще бъдат изплатени", се казва в съобщение на БНР.

Припомняме, че магистратите ѝ присъдиха обезщетение от 15 505 лева за времето от уволнението ѝ до подаването на жалбата срещу него в съда. БНР бе осъдено да поеме адвокатския хонорар на защитника ѝ, както и разноските по делото за общо над 1100 лева.