Безплатната българска платформа Pomogni.net свързва хора от рисковите групи (възрастни, хронично болни) с над 1000 доброволци от цялата страна, съобщиха от организацията. Платформата има капацитета да помогне в този труден момент на стотици възрастни хора да избегнат риска от заразяване.

Всички възрастни или хронично болни, както и самоизолирали се хора, които се нуждаят от набавяне на продукти, могат да заявят нуждата си през платформата или на телефон 0888366694. Доброволец, който е регистриран в платформата, приема заявката, купува продуктите и ги носи на адреса му. Поръчките отнемат няколко часа.

Приложението е напълно безплатно и е реализирано от IT доброволци, за да свърже в този тежък за всички момент готовите да помогнат с нуждаещите се от съдействие. Работата на доброволците е безвъзмездна.

Платформата вече работи успешно на територията на цялата страна. Тя има за цел да подпомогне работата на общинско предприятие "Социален патронаж", както и на кметствата в страната, отбелязват организаторите.