Бащата на убитата Андреа в село Галиче призова за промяна на закона, така че присъдите нанепълнолетни, извършили толкова тежки престъпления, да не бъдат много по-ниски. Според сегашното законодателство 17-годишният младеж, който беше задържан за зверското изнасилване и убийство на година по-голямото от него момиче, може да получи от 5 до 12 години лишаване от свобода за убийството.

"За мен това е една школа и след като излезе, отново ще бъде убиец“, каза пред bTV Асен Руменов, който заяви по адрес на Аксел Олеков, че "дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки". 

Мъжът се обърна към премиера Бойко Борисов, заявявайки, че "един отчаян баща иска детето му поне да има покой на душата“.

"Нека този закон да се промени и това да стане за моето дете“, призова бащата на Андреа.

Той поиска среща с премиера, а след разговора от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че в следващите дни Борисов ще се срещне с роднините на убитото момиче.

"След този случай много мои близки няма да се върнат повече в България. Не си заслужава да се върнат в страна, в която няма закони и ред“, каза още Руменов.

Той сподели, че оттук нататък ще живее заради другото си дете и докрай ще се бори за тази присъда и "този закон, който защитава убийците“.

"Андреа за всички беше ангел. Нищо лошо не е направила на никого. Аз поех попечителството над децата и оттогава посветих целия си живот на тях. Винаги съм ги учел да бъдат човеци. Да бъдат добри, възпитани и съвестни хора“, разказа мъжът.

От четири години той работи в Англия. Решението да замине взел заедно с децата си, защото виждал, че у нас не може да им осигури необходимото. Признава, че решението било трудно, но не е имал избор.

"Избрах по-малкото зло, а то се оказа по-голямото“, сподели бащата.

Малко преди да я убият той казал на дъщеря си, че ако пожелае, ще се върне в България. Тя обаче му казва да остане в Англия.

"Тя е едно прекрасно дете и може да бъде пример за всички. Изключително дете. Мечтата й беше да завърши, а след това да предприемат нещо по-сериозно с нейния приятел. От четири години са заедно и държаха един на друг“, разказа и братовчедът на Андреа – Марио Милчев.