"Български пощи" възобновяват приемането и изплащането на международни парични преводи, съобщиха от пресцентъра на националния пощенски доставчик.

Повече информация за начина на приемане и изплащане на пощенски международни парични преводи има на сайта на дружеството.

Във връзка с изплащането на вътрешните експресни парични преводи, "Български пощи" уточняват, че започва изплащането на приети преводи в периода 21 март 2022 г. - 16 април 2022 г.

Списък на пощенските станции, в които могат да се приемат и изплащат вътрешни и международни парични, също е наличен в една от секциите на сайта.

Информация за датата, на която ще започне изплащането на неизплатените експресни вътрешни парични преводи, приети преди 21 март 2022 г., ще бъде публикувана също на официалната страница на "Български пощи".

Дружеството вече възстанови приемането на плащания за местни данъци и такси. На 24 май бе възобновена продажбата на винетни стикери, а няколко дни преди това и приемането и изплащането на вътрешните парични преводи - обикновени и експресни. 

Пощите станаха обект на хакерска атака през април, която блокира работата им по редица направления, включително и по изплащането на пенсиите. Случаят се проверява от прокуратурата.

Преди дни "Български пощи" предупреди за нов вид измама в интернет, която цели да бъдат събирани лични данни.

Фалшиво рекламно съобщение гласи, че на лотария на символични цени се разиграват стоки от недоставени пратки на клиенти на "Български пощи".

От компанията информират, че "Български пощи" не провежда анкети и игри, които не са обявени на официалната страница и не изисква предоставянето на лични данни от дебитна или кредитна карта на своите клиенти.