Актьорът Даниел Михайлов, който беше уволнен от Габровския театър, е бил арестуван затова, че е хвърлял яйца по здравния министър Костадин Ангелов, който е на посещение в града днес.

Заедно с него е задържан и неговият съучастник в акцията, младеж с 24 криминални регистрации, съобщава bTV.

Двамата са посрещнали в Пловдив автомобила на министъра с плакат, на който пише: "Оставка, мутро".

Едното яйце е уцелило служител от НСО. Единият от двамата е употребил алкохол - 0,64 промила, пише Plovdiv24.bg.

По този начин двата изразявали протеста си срещу правителството и въведените ограничения заради пандемията.

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов днес присъства на заседание на Медицинския щаб в Областна администрация днес заради увеличението на заразените с коровнавирус лекари в Пловдив.

Министърът направи и коментар по случая: "Те не пожелаха да говорят. Изненадан съм, защото проблемите се решават с разговори, а не с агресия. Не съм видял да ме замерят".

Преди седмица покрай актьора Даниел Михайлов имеше още един скандал, той е едно от лицата на протестите в Пловдив и се оплака, че е бил освободен от ангажиментите си към Драматичния театър в Габрово.

Михайлов тогава изрази позиция, че до уволнението му се е стигнало под натиск и заради активното му участие в протестите. Директорът на театъра Петко Койчев изтъкна друга причина: Не е имало натиск върху него по повод политическата изява на колегата му, той не се е явил на репетиция за спектакъл, за който е имал роля.