Танцьорът, брат му Октай и още двама техни авери се сбили пред модното заведение "Буда бар" на ул. "Ст. Стамболов" в центъра на града. Четиримата подгонили един от охрана на бара, който им направил забележка, настигнали го и почнали да го млатят. След като персоналът се обадил в полицията, на мястото пристигнала кола, патрулираща в района.

Първоначално униформените само включили синята лампа и подали звуков сигнал, като смятали, че това ще стресне биячите. Нападателите обаче продължили да ритат поваления мъж. Тогава двамата полицаи се намесили в схватката и опитали да задържат апашите. Неочаквано те оказали яростна съпротива. Четиримата младежи, на възраст от 23 до 32 г., започнали да блъскат с ръце и глави по полицейския автомобил, дори успели да намачкат ламарината над задния ляв калник. Наложило се полицаите да викат подкрепление, за да укротят разярения Метин, брат му и съучастниците им Мерсин Симедчиев и Ибрахим Мустафа. Пред заведението дошли още две патрулки и в крайна сметка биячите били закопчани.
Те са задържани за 24 часа, образувано е бързо полицейско производство.

Инцидентът пред нощния бар не е първият сблъсък на танцьора с полицията. През 2008 г. той, брат му и още едно момче потрошиха кафене в центъра на града, след като се сбиха с други двама младежи. Тогава Метин разказа, че момчетата го предизвикали с подмятания за ферарито. Те се подигравали, че победителят от "Танцувай с мен" не карал луксозния автомобил, защото нямал пари. Тогава Метин получи глоба за дребно хулиганство, припомнят запознати.