Таков не уточни подробности, след като специализираният съд остави за постоянно в ареста собственика на "Винпром Карнобат", синът на кмета на Карнобат Иван Димитров и Белун Хазърбасанов. Адвокатът обясни, че самият Стайков така е определил пред него ситуацията.

Таков отрече да става въпрос за политически натиск срещу собственика на "Винпром Карнобат". И допълни, че срещу неговият клиент няма доказателства. Той каза, че ще обжалва определението на съда.

По думите му съдът не е наложил най-тежката мярка на Стайков заради нито едно от престъпленията, за които има обвинение. Такава е била наложена според него за това, че той е имал множество фирми, които обаче не са извършили престъпление и че щял да създаде чрез подставени лица, ръководещи тези фирми, организация за данъчни престъпления.

Стайков каза по време на заседанието, че е засегнат от обвинението и че не е участвал в престъпна дейност.

Наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев коментира пред журналисти, че все още се издирва с Европейска заповед за арест синът на Стайков, а други четири лица са обявени за общодържавно издирване. Той допълни, че все още обвинението не е готово с доказателства за това кой е бил ръководител на престъпната група.

Кънев каза още, че прокуратурата очаква материали от партньорски служби за финансови потоци и други данни, свързани с дейността на групата.