Иванчева има данни за тумор в главата, заболяване на очите, екземи, които са свързани със стреса. Те не са застрашаващи живота, но са много мъчителни. Има и други проблеми от интимен характер, свързани с ин витро процедури. Най-притеснително е това, което е в главата на Иванчева. Щом тя е била в затворническата болница, значи наистина има проблеми. Това обясни адвокат Марковски пред България он ер.

Както е известно, бившият кмет на район "Младост" остава в ареста, след като това реши в сряда Специализираният съд. Магистратите отхвърлиха искането на Десислава Иванчева за по-лека мярка заради здравословни проблеми. Мотивът им е, че представените медицински документи се отнасяли до стари заболявания, за които няма данни да са се изострили.

Преди дни пък Иванчева влезе в болницата към затвора, където прекара две седмици, именно заради здравословни проблеми.

"Иванчева има данни за тумор в главата, заболяване на очите, екземи, които са свързани със стреса. Те не са застрашаващи живота, но са много мъчителни. Има и други проблеми от интимен характер, свързани с ин витро процедури. Най-притеснително е това, което е в главата на Иванчева. Щом тя е била в затворническата болница, значи наистина има проблеми", обясни адвокат Марковски."Огнищата в главата заслужават сериозни изследвания. Тя е била в затворническата болница две седмици. В затвора няма възможност да се направят нужните изследвания. Също така няма причина един задържан да не отиде в затворническата болница, ако няма нещо сериозно", каза още той.

Прокурорът по делото съобщи, че тя и друг обвиняем - Петко Дюлгеров, са си разменяли бележки, за да уеднаквят версиите си. Адвокатът на Десислава Иванчева Марин Марковски каза пред България он ер, че това е "контролирана кореспонденция".

"Дюлгеров, който категорично сътрудничи с полицията, със следствието и прокуратурата, му се дава възможност да кореспондира с Иванчева. Тя му е написала няколко бележки, в които обяснява да каже истината", обясни адвокат Марковски.

Относно решението на съда да остави Иванчева в ареста, Марковска каза, че тя има сериозни проблеми, за които е нужно лечение, което не може да се случи в ареста, защото е необходима медицинска техника и специалисти.

"Аз съм обезпокоен за здравето на госпожа Иванчева. Носим отговорност за нейното здраве и затова искахме да ни пуснат под гаранция, дори и домашен арест, за да може тя да се лекува", допълни адвокатът.

Той беше категоричен, че българският съд не е мъдър и човечен, защото Конституцията и държавата защитават живота и здравето на гражданите.

Марковски припомни също, че що се касае за делото срещу бившия кмет на район "Младост", обвинението все още не може да събере повече доказателства.

Припомняме, че служители на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) задържаха показно кмета на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева на бул. "Васил Левски" малко след 13ч. на 17 април. Според информация от прокуратурата, Иванчева е арестувана за получаване на подкуп от 70 хил. евро. Заедно с Иванчева бяха задържани Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров. Според прокуратурата, Иванчева и Петрова са изнудвали и поискали от инвеститор 250 000 евро подкуп и са взели 70 000 евро първа вноска на 17 април, като посредник в сделката е бил Дюлгеров. Иванчева и Петрова са взели парите от строителния предприемач Александър Ваклин, за да му издадат документ за строеж.