4-годишно момиченце е пострадало тежко при инцидент в детска градина "Бодра смяна" в Горна Оряховица, съобщи търновският в. "Янтра".

Детето е с тежка фрактура на носа и е оперирано по спешност в Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен. Въпреки интервенцията, момиченцето е в шок и все още е в нестабилно състояние.

Инцидентът е от четвъртък миналата седмица преди обяд в сборна група в детската градина. 4-годишното момиченце се опитало да вземе конструктор, поставен върху стар и необезопасен шкаф в занималнята. В този момент той паднал върху детето, удряйки лицето, гърдите и едната му ръка.

След инцидента медицинската сестра от детската градина се обадила на родителите и майката, която се намирала наблизо, отишла да вземе детето. Влизайки вътре останала шокирана от вида на дъщеря си, която била буквално обезобразена. Парадоксът е, че до този момент от градината никой не бил извикал екип на Спешна помощ.

Майката веднага взела детето и го закарала в болницата, където хирургът д-р Борислав Генчев го прегледал и ги насочил към УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен. В университетската болница е направена снимка на детето, след което доц. д-р Александър Вълков събира екип за операция. Фрактурата на носа се оказва много тежка, тъй като момиченцето е с два счупени хрущяла, освен това е травмирано от преживяното.

Родителите на детето бяха потърсени за коментар след случилото се. Те са категорични, че инцидентът е станал, заради безотговорното отношение на ръководството на детска градина "Бодра смяна" в грижите за опазване живота и здравето на децата. "Не знаем кой е виновен, но за всеки случай това не сме ние, нито нашето дете", заяви бащата на момиченцето.

Мястото на инцидента в ДГ "Бодра смяна" е посетено от служители на полицията в Горна Оряхвица, а по случая е образувано досъдебно производство.