22-рият ден на протеста срещу правителството и главния прокурор продължи с втория ден от новия му етап - постоянно преграждане на ключови кръстовища в София.

Младежките организация на ДСБ и Демократична България организираха своя акция. Поредица от плакати са подредени на жълтите павета в триъгълника на властта и проследяват кариерата на премиера Бойко Борисов.

Заради разположените палатки затворени останаха "Орлов мост" и кръстовището на бул. "Цар Освободител" в района на Президентството. 

Запазват се основните искания на протестиращите - оставка на премиера, на главния прокурор и съдебна реформа. 

Към 20.00 часа кръстовището пред Президентството вече бе изпълнено с множество протестиращи, а пространството пред МС се превърна в импровизиран плаж. Палатките и шатрите се увеличиха. Протестиращи хвърляха домати и яйца по сградата на Министерския съвет. По думите им това е техният омлет за МС.

Снимка: БТА

Някои от протестиращите се похвалиха, че са постигнали голям успех с блокадите в цялата страна. Като пример посочиха тази на "Орлов мост", на "Аспаруховия мост" във Варна и на "Дунав мост". Посочиха, че гражданският протест е във всички европейски медии, първа новина е в германските медии. Посочиха, че не просто се посочват като демонстрация, а с конкретните им искания.

Снимка: БТА

Шествието на протестиращите премина и тази вечер по обичайния маршрут през улица "Раковски" пред Дома на Европа, а след това стигна до "Орлов мост". 

Снимка: БТА

По-рано днес новият етап на протест чрез постоянна блокада на кръстовища предизвика истински транспортен хаос в София. Сутринта трафикът по бул. "Драган Цанков", "Алея Яворов", бул. "Ситняково", "Шипченски проход", "Ген. Данаил Николаев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" беше изключително натоварен. По обед обстановката се успокои, но в следобедните часове отново се образуваха километрични опашки от коли.

Затворени за движение остават бул."Цариградско шосе" от "Алея Яворов" до Орлов мост, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" от ул. "Ген. Гурко" до ул."Шипка", бул. "Цар Освободител" от бул."Кн. Дондуков" до ул. "Г. С. Раковски".