Той бе задържан по обвинение, че е посредничил за предаване на подкуп на следовател, за да не бъде обвинен бившият военен министър Николай Цонев. Цонев, както и бившият главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов, участвал в схемата, също са в ареста.

Днес защитата на Сантиров представи пред съда медицинско направление и становище с вчерашна дата, предаде БТА. Адвокатите изтъкнаха, че в тях се съдържат факти и обстоятелства от интимния и личен живот на магистрата. В подкрепа на искането си за закрито заседание те показаха и други медицински документи, засягащи състоянието му от началото на годината. Става въпрос за старо заболяване, но не беше уточнено какво.

Петър Сантиров бе доведен в Съдебната палата видимо притеснен и под засилена охрана.

Съдът обаче отложи решението си дали да го пусне, тъй като прокуратурата приложи два тома нови доказателства. Това са разпечатките от разговорите на мобилни телефони, които бяха поискани в предишни съдебни заседания.
Съдиите прецениха, че е необходимо време те и защитата на самият обвиняем да се запознаят с новите доказателства и прекъсна заседанието.
Очаква се то да продължи в 14 часа.