Причината за това е, че защитникът на Тодоров - Явор Нотев не се яви поради участието си в редовното заседание на Народното събрание, съобщи БТА.
Явор Нотев е депутат от "Атака".

Подсъдимият Илиян Тодоров се отказа от защитата на останалите си четирима адвокати. Според прокуратурата след скандал на 18 април 2009 г. пред столичната дискотека "Соло" Тодоров е намушкал с нож смъртоносно хокеиста Кирил Въжаров и Васил Александров. Тогава според свидетели обвиняемият направил опит да намушка и Кирил Димитров. Впоследствие Тодоров избягал от мястото с такси.

Подсъдимият е син на вече бившия заместник-председател на областния съвет на БСП в Перник и бивш лидер на групата на общинските съветници на БСП в града Венцислав Тодоров.

На съдебното заседание днес присъстваха множество близки както на двамата починали, така и на Илиян Тодоров, които настояваха за справедлив процес срещу него. Пред залата, където се проведе заседанието, днес се събраха десетки младежи, приятели на Илиян. Те издигнаха плакат с надпис “Стига показни акции”, “Справедлив процес за Илиян”.

Майката на починалия Васил Александров - Виолета, каза пред журналисти, че вярва на българското правосъдие, но не и на това, че нещо се е променило в законодателството ни. Тя посочи, че не знае как Явор Нотев може да изпълнява едновременно функциите си на депутат и на адвокат по знакови дела. Тя смята, че занапред ще стане "много страшно" за процеса, тъй като Нотев постоянно ще е ангажиран с пленарни заседания и делото ще се отлага.

Виолета Александрова заяви, че разкаяние е видяла днес единствено у бащата на подсъдимия, но не и в очите на Илиян.


Вижте снимки от съдебната зала и от протеста



Вижте видео от Софийски градски съд