Гейтли и неговият партньор Анди Коулз поканили българина Джорджо в апартамента си за 1 млн. паунда, по време на почивката им в испанския курорт Майорка, след като се срещнали с него в нощен клуб "Палма" в петък вечерта. 33-годишният певец е заспал на дивана, но се смята, че е умрял след като се задавил от повърнатото след тежка пиянска вечер. Той е бил намерен от объркания си партньор в събота следобед, но остава неясно дали Джорджо е напуснал апартамента преди Гейтли да почине, допълва изданието, цитирано от БГНЕС.
Полицията смята, че българинът може да им помогне да разкрият допълнителни подробности около мистериозната смърт на певеца.
Гейтли беше открит в събота в апартамента си в луксозния курорт Пуерто Андракс в югозападната част на Майорка. Разследващите органи съобщиха, че той е бил облечен в пижамата си. Свидетел на инцидента заяви: "Беше разположен много странно. Тялото му лежеше върху дивана сякаш отправяше молитва", заяви той.
Освен музикалната си кариера като вокалист на Boyzone, Гейтли е известен и с нетрадиционната си сексуална ориентация. След легализирането във Великобритания на еднополовите бракове, съюзът му с дългогодишния му приятел Анди Коулз през 2006 стана вторият след този на световноизвестния британски музикант и вокалист Елтън Джон с Дейвид Фърниш.

Вижте снимки