Коментари - Почина жестоко пребитият таксиметров шофьор в Пловдив | dnes.dir.bg
назад

Почина жестоко пребитият таксиметров шофьор в Пловдив

61-годишният таксиметров шофьор, който бе жестоко пребит в Пловдив на 25 май, е починал вчера в болница, съобщиха местни медии.

Обратно в новината

Коментари - Почина жестоко пребитият таксиметров шофьор в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пребил го с метален бокс. Никой не видял, не познал бияча. Същото се случи и в Чикаго преди време. Нашенци ритат в зала, наели я, плащат си. По време на мача двама се спречкали, и толкоз. Времето за игра свършило, всички тръгнали към паркинга. Изведнъж някой извикал, всички се обърнали и гледат - един от нашенците лежи на асфалта, до него сина му крещи "татко, татко", а другият нашенец бягал към колата си и дим да го няма. Всички отиват и гледат нашият се гърчи потънал в кръв. Следва линейка, полиция и т.н. Счупена костица под окото. Двойно зрение и много проблеми. Следват 5-6 операции, много нерви, притеснение и пари. От двамата спечкали се на терена, единия си нанизал метален бокс и по пътя към паркинга изпраскал другия нашенец, изневиделица, циганската. И кво става след това - полицията пита, разследване прави, ама никой от нашенските селяци в Чикаго нищо не казва. Не го знаят кой е, никога не са го виждали, нямат и представа как се е появил. Та това е положението - селяците са си селяци навсякъде по света.

Като съм в БГ ме е срам да кажа че съм карал такси в Ню Йорк/Чикаго повече от 5 год, В САЩ да караш такси трябва да си професор по език, по ориентиране, по спазване правилник и по вежливо отношение към клиента. Но! Държавата е създала железни правила и който нарушава -гори. В БГ няма правила и наличните не се спазват. Много пъти съм ги писал за сравнение -файда йок. Само едно ще кажа; И 1 ден не може да живее фалшиво такси: Записано е в правилника за движение: За фалшив лиценз / чиния от алпака запресована на предния капак на Форда/-4 год затвор, за фалшива застр. 4 год + отнемане на колата -конфиск, $25 000 глоба и никога повче кяб-драйвър. И го правят. За вземане на неправилен клиент-изгонване от колата, като се обадиш на 911 да питаш къде е- те пращат на наказателен паркинг, глоба $900 +120 буксир + 20 паркинг/ден + Тоу машин я пуска нарочно отвисоко за да счупи предницата. Ако някой клиент се оплаче за нещо /изключвам измама за пари/ че си закъснял или нямаш лична или на колата хигиена и каквото и да е ти правят забележка от полицията , може да те изгонят от работа за деня /диспечера/ да те викнат на ИЗСЛУШВАНЕ +глоба $50 + губене на 1/2 ден=минус 70-80$ , да те спрат за летищата или направо лиценза Цивилни иконом полиц с Додж Чардж 450 кс дебнат и срещите са неприятни. За да работиш в Даун Таун 3 седмици училище и 3 изпита. Шашми стават при лимузините . Диспечерът може да пусне своя необявена кола да работи само за себе си . Но лъже собственика на Компанията . Държавата си взема своето и не се интересува какво става вътре в компанията но чрез полицията и иншур комп следи за спазв на правилата. В БГ каквито са политиците такива са и шоферите и трудно се живее в БГ. САЩ има пръст в обедняването на БГ , но най-виновни сме си ние.

Принципно си прав, но за съжаление боксове се продават под път и над път. Има ги на всякакви сергий, а не би трябвало да е така.

По принцип недисциплинирана гилдия. Има и свестни хора там , но как да оправадаеш идиотите. Има много работа за законодателя.

изрод само смърт за тоя. смъртно наказание трябва в тая дъргава и диктатура , само така ще се оправиме. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не ми се иска да го казвам, но хора като Волен Сидеров с техните прокламации създадоха тези съдисти. В сайтовете на Атака се бръщолеви за омраза към Израел и САЩ. Омраза срещу други етноси. Бог да дава сили на семейството на загиналя от жестокоста на един лумпен. На този народ трябва само диктат

Глупости. И аз съм против Израел, цигани и т.н. Да не мислиш, че заради това ще тръгна да пребивам хора?

Хората на Явор Колев да направят сравнение със снимките от личните карти.

ТАЗИ СНИМКА ФОТОРОБОТ МНОГО ПРИЛИЧА НА МОМЧЕ КОЕТО СНОЩИ ТЪРСЕШЕ СКАНДАЛ В ЗАВЕДЕНИЕ НА ВХОДА НА МОРСКАТА ГРАДИНА ВЪВ ВАРНА.

Ей ... този да го намеря ... ще умира всеки ден в продължение на поне три години ....

Бог да го прости! Най-искрени съболезнования на близките! Зная,че много хора допълнително работят като шофьори заради недоимъка, затова ги уважавам. Проклятие за извършителя!

въпроса е защо след като има фото робот и 75 000 доносници на "родната полицяа " още не знаят кои е. характера на деянието показва че този индивид би следвало да е в полезрението на полицята- по така приладаните от тях профили. или неискат да каят кои е , или системата им неработи когато трябва и става въпрос само за битова престъпност , или просто -родната полиця ни пази и в. маринов. е затова не съм сега тук

Отвратителна история! Дано някой познае извършителя и помогне за залавянето му. Иначе мен лично един таксист в София на цетрална гара щеше да ме набие за малко че му отказах да ползвам ''услугите''... Че са неприятна гилдия - така е. Но описания случай си е криминален садизъм и извършителя трябва да прекара живота си в затвор...

какво къде сте??? виждате ли всички вие мързеливци които си седите по домовете а не протестирате да се измете тази машина довела българското самосъзнание до тук ??? а ??? питам ???

Протестиращите, къде сте...

Какво се иска от тях?

Полицията какво е направила до момента ?

ХОРА, АКО МОЖЕТЕ ДА СЕ НАРЕЧЕТЕ ТАКИВА. С ТОВА СИ Е ИЗКАРВАЛ ХЛЯБА ЧОВЕКА! А ЗА ТОЗИ ТАМ, НА ФОТОРОБОТА 45-ТИ В ЧЕЛОТО!

Бог да го прости човека. Той може да е бил от свестните. Но да пази Господ да караш зад такси. То си кара с 25 км, за да хване клиенти. Хич не го е грижа, че зад него има опашка от 20 автомобила и, че повечето бързат, а няма възможност за изпреварване. Не дай Боже да му се направи забележка за нещо - мръсотията на клоаката се излива от устата му върху целия ти род. В заключение, според таксистите - другите шофьори не са шофьори, нямат права и трябва моментално да спрат, щом минава такси. Клиентите са най глупавите хора, на които трябва да им се изцедят възможно най-много пари. За целта се кара бавно, за да дойде червения светофар и за по-направо ще се обиколи по най-дългия маршрут. Ти обаче не трябва да се обаждаш-той се обижда и казва, че щом нямаш пари ще ти намали сметката с 50 стотинки.

ИЗВИНЯВАЙ, НО КАТО НЕ ТИ СЕ КАРА В ГРАДА, ВЪРВИ НА СЕЛО.

Нямам си село, града е родното ми място. Нещо за което винаги съжалявам.

Ако е носел железен бокс това си е предумишлено убийство! железният бокс не е за самозащита при каквито и да случаи!

Множеството безумни коментари показват състоянието на обществото ни. Как може да бръщолевите такива безсмислици, когато един възрастен човек буквално е направен на кайма от някакъв садист!!! Никой няма право да отнема живота на другия. Наказанието за такова убийство трябва да бъде само едно - доживотен затвор без право на помилване!

МНОГО СИ МИЛОСТИВ МИСТЪР Х. АЗ КАЗАХ, 45-ТИ В ЧЕЛОТО!

Ех бедно копеле, ти не си виновен за нищо- просто си бил на неподходящото мяст във неподходящото време

всички таксиджии са агенти на меверето

АЗ СЪМ ЗАКОНОСПАЗВАЩ, НО ТЕЖКО МИ И ГОРКО, АКО ПОПАДНА НА НЯКОЯ "ГИЛДИЯ", БИЛО КАКВАТО И ДА Е, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА "БАКШИШОВАТА МАФИЯ" И ЖАЛКО ЗА МЕН, ЧЕ ВИНАГИ СЕ СТРЕМЯ ДА СПАЗВАМ ЗАКОНИТЕ ТЕ И ЗАКОНИТЕ СА НАПРАВЕНИ В ПОЛЗА НА ПРЕСТЪНИЦИТЕ /НЕ ИСКАМ И ДА СИ ПОМИСЛЯ НЯКОИ АКО МЕ НАПАДНАТ-ГОТОВ СЪМ С ВЪПРОСА, ТОЧНО С КАКВО ОРЪЖЕНИЕ ЩЕ МЕ НАПАДНАТ ЗА ДА СПАЗВАМ ЗАКОНА/

Един шанаджия пребил до смърт друг шанаджия... Амин.

Изроди... безсмислена жестокост, садизъм, вандализъм, бездушие, агресия..... :(((

Нека да погледнем нещата от малко по-различен ъгъл. А да не би преди това на този младеж да му се е случила дриуга случка с бакшиши? Караш си кротичко, и изведнаж те блъска бакшиш. Веднага се струпва глутница от бакшиши (нали имат радиостанции) и започват да те мародерстват. Ако отървеш боя си щастливец. А като дойде КАТ "естествено" ти си воновен. Или пък нещо друго. Возиш се в такси и усещаш че има "помпа". Нали знаете тези генераторчета, дето бакшишите ги включват и "помпат" сметката ви. Когато се опитваш да се разправяш вече са дошли няколко бакшиша и или ще платиш или ще ядеш бой. За безпердонното отношение на таксиметраджиите в движението няма да коментирам - поне в София и големите градове нещата са ужасяващи. Хайде сега да се върнем на случая. Някой има особено отношение към таксиметраджиите (и сигурно има защо). И някакъв бакшиш му свирка, и най-вероятно му подвиква. Нищо чудно и да минал съвсем близко и даже да го е подбутнал. Никой не обича да му нарушават личното пространство. А ако все пак това се случи много хора биха поискали извинение. И като не го получат се разправят по "другия начин". Когато видиш някой бакшиш да ти с еправи ан отворко, първата работа е да му натриеш носа. А когато след инцидент слезе от колата, ти не знаеш дали няма нож или пистолет. И е по-добре превантивно ад го ступаш. Още докато не е довтасала глутницата бакшиши. Така че в този случай може да се е случило нещо точно такова.

мои човек, когато почнеш да минаваш по 200 км градско за 12 часа тогава говори дали такситата или другите водачи знаят защо са на пътя. и друго, тоя изрод е имал бокс. виждането ти за ситуацията е много повърхностна. ако всеки башиш си купи по един пистолет и почне да гърми всеки, повярвай ми че ония с купените книжки и баровците с лимузините и джиповете дето се мислят за царе на пътя много ще намалеят и определнно София ще стане по спокойно място за шофиране. ние нямаме пистолети, ти не ходи с бокс. имаш проблем- реши си го цивилизовано. ние возим по 15 клиента на ден. знаеш ли колко от тя са агресивни и колко не? знаеш ли 200 км на ден градско да минеш какво е да попадаш постоянно на некадърни водачи около теб? не си мисли че ни е лека професията. не подценявай.

Аз не съм казал че професията на таксиметровия шофьор е лека. Аз самият карам служебна кола и имам по 90-100 км на ден предимно градско каране. Един път си направих труда да преброя светофаерите само в една посока на един характерен маршрут - над 25. Така че уверявам те, знам какво е да се кара на градско. Но пък както казват хората "кой за каквото е учил". Проблемът на таксиджиите е че те си мислят че всичко им е позволено (разбира се че има и изключения), и са нещо повече от останалите. В това отношение много си приличат с "джипаджиите", ония с лъскавите коли. Но с тях точно таксиджиите избягват да се заяждат. Обикновено "се правят на мъже" на някой с по-скромен автомобил. Или на пешеходец. Или на велосипедист. Но на джип - не. Този ваш колега може да е бил изключително добърчовек. Може да е бил най-дисциплинирания шофьор. Може да бил най-най-най. Но къде са другите? Изродите-бакшиши. Вие сте малко като докторите. Все пациентите са им виновни. А това че има доктори-убийци, доктори-търгаши, доктори некадърници, никой не ще да го каже.

по некадърни водачи от бакшишите няма и са най-много те с купени книжки и са си пълна отврат, като цяло

АКО Е с умисыл не е трябвало да излиза от автомобила

Тоя не беше ли пред централата на Атака снощи?

Luna0102

Не, държеше масата, има го на снимки.

не софя студенцки град *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

дааааа лошо че трябва сами да се оправяме,но няма как!аз поне мисля да онищоя или осакатя един,но има защо! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Гадна история. Бог да прости човека. Ама за едно свирене да го претрепят. Нека държавата да даде голяма сума пари, на тоз който го издаде. След като го уловят, да си я отработва в най-гадните места за действие. Така и така ще е доживот при най-строга пндела, що да седи и гледа по цял ден ТВ. Там в рудника, на най-опасното, там дето е най-рисково за живота - такива са само за там. Няма да пращат нормални хора, а такива изроди!

И АЗ ЗаГубИх ДВама.мъжЕ ШОфЬОРи ....НЯмаха заСТРаХОвКИ от 5 6 милиона

ЗА 10 000лв. ще го дадат...!

Бог да го прости. В Сандански има подобен случай,нападателите се знаят но присъди за сега няма.

Съжелявам за човека,Моите съболезнования на пак стигаме до тая шибана държава че няма закони.Бакшишите нямат никакъв контрол.Знаете ли че от летище Сарафово да Сл.Бряг взимат по 250-300лв. на чужденците за 30км.

Говорим за човешки живот, отнет, защото някой е решил да се прави на Господ. Друга тема е колко са безскрупулни някои бакшиши.

Luna0102

Бог да го прости човека! Дано сина намери изверга преди полицията!

dirddd@

Лошото е, че и да го намери преди полицията, това няма да върне баща му!

Luna0102

Няма да го върне, но ще получи възмездие, по-добре от нищо.

полизаите мислят да само за подкупи? става лосо в балгария.т ова е у-лно убижство *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нека синът намери начин да даде телефон или друг начин за връзка. Не ми трябва наградата. Искам само да споделя нещо.

www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2070215

другия път ми звънни. да ги видим тогава тея капути. щели да се съберат колеги.... лай..ри... като манга..те са... смели когато с много....

Хора искам да Ви попитам как бихте реагирали ако на 9-годишно момче т. е. сина ми му вземат за 3 км сумата 9.90 лв. Това се случи в неделя вечерта в Пловдив. Ужасно съжалявам че малкия не се е сетил да му запише номера на колата. Той толкова се е ошашавил че едва е събрал парите и оня му казал че ще му вземе телефона. Иначе моите съболезнования на хората

Luna0102

Можеше да е всеки шофьор или всеки пешеходец! Не са го били заради сметка, затова коментара ти е най-малко неуместен!

виж касовата бележка. на нея пише всичко. просто му кажи на сина ти да ползва доказали се таксиметрови компании а не копърки. ако има голяма разлика в сметката и пробега, пусни оплакване в таксиметровата комапния. при нас първоначалната глоба е 200 лв за помпа

Благодаря ти за идеята !

Luna0102

Малко дете няма работа да се качва само на такси. Не знам що за родител ще си остави 9 годишното дете да се вози само в такси?!

по принцип на нас нетрябва да гледаш на агресивни престъпници. напротив много пъти помагаме. но има тук там таксиметров шофьор който са измамници. но те са единици вече повярвай ми. това е като да отидеш на пазара или приеми наща работа все едно сме сервитьори. а добро обслужване не получаваш в всяко заведение нали? това си е до лична отговорност ти да избереш пред копърка и доказали се фирми.

Преди две години сина ми си счупи крака. Закарах го в Пирогов, докато изляза да преместя колата, беше вдигната с паяк. Аз натоварих сина с гипсирания крак на едно от спрелите таксита пред болницата и хукнах да си освобождавам колата. Та тогава му бяха взели 14 лв. от Пирогов до Орландовци. Това няма никаква връзка с темата тук разбира се, само казвам, че понякога се налага да качиш и само дете на такси. Този случай обаче няма нищо общо с това и е неуместно да продължаваме тези коментари тук.

каква работа има 9 годишно дете в такси ... ти що за родител си бе.

Първо, много съжалявам за човека. Представям си какво е на сина му .Понякога обаче таксиметровите шофьори /не всички!/ се държат доста предизвикателно. Мен ме е псувал един от тях защото пресичах на пешеходна пътека с детска количка , и на него му се наложи да намали , дори не спря ! Отвори прозореца малко по напред и взе да псува каруцарски , ама брутално. "С копелето ти не намерихте ли друго място да ви ... м--та " , и подобни. Аз му казах да слезе да се разберем , той ми каза , щял да извика колеги и да ме смажат от бой , а "копелето" ми да го ритат , така се изрази . И след това изчезна . Аз се имам за разумен и уравновесен човек , но ако бях по избухлив и нервен , щях да го размажа . А беше и той много възрастен . Искам да кажа , трябва телерантност и всеки да го дава малко по-спокойно . Иначе , това е зверство , да биеш някого дори когато виждаш , че вече е безпомощен . Трябва да получи справедливо наказание !

за съжаление има и подобни случай. по принцип ако подадеш оплакване в по големите фирми, ще бъде изгонен моментално а ако колата му е на лизинг, ще я загуби и нея. такива са правата и задълженията. по лошото е в случая че има колеги с нередовни документи а минават през полицията -знаете как. също така много от старите колеги са минавали изпита в дай при съвсем други условия. в момента мерките са много по строги. примерно аз като се явих на изпит от 20 група 4 минахме. но въпреки това смея да твърдя че 90% от колегите са много точни пичове. както виждате и много жени се качиха на таксита

Съжалявам за човека... но да кажеш,че 90%били много свестни...май бъркаш понятията...90% от таксиджиите не са хора...още по- малко шофьори... само се мислят за такива...да не говорим, че почти никога не зачитат нито правилник, нито закони, нито ред...

Трябвало е да го накараш да излезе от колата, за да не се обади по станцията, и тогава хубаво да го упрекнеш! Ако успееш да счупиш антената, пак няма да извика още сган, ама не е сигурно. На батка ще кажа, че са много точни, като ги слушам и си имам работа с тях, направо преливат от точност, простотия, алчност и откровена глупост - и така цели 90%.

глупостта ми е че понякога забравям да пусна апарата, но клиента не се сеща да ми напомни хахаха иначе алчност може да има при колеги който работят на аренда. тук трябва по някакъв начин с закон да се промени и донякъде ги оправдавам такива колеги колкото и клиента да не е виновен. ако твоя труд 70% отива за друг човек и на теб ще ти писне и най вече че нямаш алтернатива за друга работа... това е също проблем. аз колегите който познавам залагам името си че 90% за пичове. но всеки си има мнение...

Това л..но дето е било с убиеца трябва да издаде кой е!

Моите съболезнования. Ако знаех нещо, не бих взел и стотинка от сина. Дано го намерят този изрод.

Бог да го прости човечеца!С честен труд да си изкараш хляба и това да се случи! Смърт за изрода, на публично място и да му оставят трупа докато го оглозгат враните. Хора пазете се ,много отрепки има, само чакат да ги закачиш и скачат с боксове и ножове.

Защото няма кой да ни опази. Полицайте - мислят само за подкупи ,никой не го е грижа за битовата престъпност.Защо?

1chovek

Крайно време е Наказателния кодекс да се ревизира из основи и да се предвидят много по-тежки наказания. За такива брутални убийства трябва да има доживотна присъда. Докога ще ги милваме престъпниците? Станахме държава на меките китки (и дори нямам предвид сексуална ориентация, а като маниери и нечувствителност към справедливостта, обществения ред и морала).

какви чеда е раждала майка България и какви ги уруди ражда сега?къде е грешката и поправима ли е тя-популацията от примати расте и няма кой да я спре.

Христянството е пътя. Но и в нашата църква всичко се руши. Това е предварителен план. Светът върви към своя край. Още по-страшни неща ще научаваме. Не се чудете.

Определено би било глупост да прибегне до директна саморазправа, човека сигурно има семейство, майка, за която да се грижи, не си струват 2 погубени живота заради този боклук. Такива неща стават навсякъде, защо си мислите, че само тук... Въпроса е в последствията. Дори бих казал, че тук живеем доста спокойно в сравнение с "развитите" държави, където не само икономиката им е развита, а и дребната престъпност. Качете се метро в 12 часа посред нощ в Париж или Лондон... Просто българина не вярва на полицията, в този случай е трябвало човека да вкара задна/първа и да се махне, после да си извика полиция. И не, няма да е страхливец, а разумен човек. Ако го видя този не бих взел и стотинка от наградата за него, надявам се да го хванат.

Саморазправата наистина е глупост, но българското правосъдие ни тласка насила натам, като дава условни на убийци!

Изродите са по-горе от нормалните хора в нашата родина. Жалко.

Съболезнования на близките на починалия.Без да съм специалист си мисля,че след счупването на фар с ръка и жестокият побой пак с ръце ,предполагам че ръцете на нападателя са били наранени (порязани).Сам ли се е превързал? А дали няма от неговата кръв на местопрестъплението,по колата?

Против смъртната присъда съм, но този заслужава публична екзекуция, за назидание на келешите, неценящи човешкия живот!!!

по принцип за него е по добре да се предаде на полицията преди колегите да са го пипнали . тогава вече ще е страшно.