Това е показала извършената днес аутопсия в отделението по Съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик, съобщиха "Монитор" и "24 часа".

Тялото на генерала бе открито вчера следобяд във вилата му във Велинград. Вратата на къщата е била заключена, когато в имота пристигнал мъжът, който се грижел за градината на Тоневи. Той надниквал през прозореца на първия етаж и видял, че 63-годишният Стоян Тонев лежи неподвижен на дивана. Градинарят успял да влезе в къщата през приземното помещение и веднага повикал полиция.

При аутопсията е установено също, че това не е бил първият инфаркт на Стоян Тонев. Той е имал и поставени стентове.

Поклонението ще е в сряда от 11 часа в столичната църква "Света Неделя".

Ген. Тонев беше началник на ВМА в периода от 2002 до 2013 г. През 2016 г. беше привлечен като обвиняем за нанесени щети за 16 млн. лева на Военномедицинска академия, докато е бил начело на болницата.

Стоян Тонев, заедно с професор Мирослава Кадурина, беше обвинен и за щета на ВМА за близо 6,5 млн. лева. През месец май 2016 г. в съда беше внесен обвинителен акт срещу него за допустителство и неизгодни договори, а срещу бившата шефка на Катедрата по дерматология - за престъпление по служба и длъжностно присвояване. И по това обвинение на Тонев беше наложена гаранция от 10 000 лв.