ИКЕА изтегля нощни лампи след инцидент с дете

Шведската верига за обзавеждане ИКЕА спира от продажба и изтегля от пазара детска нощна лампа със сензор PATRULL заради риск от токов удар.

Обратно в новината

Коментари - ИКЕА изтегля нощни лампи след инцидент с дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страшно много съм разочарована от организацията , от начина на работа , от персонала , който е неинформиран . Преди три месеца поръчах кухня и моят АД започна . Първо си записваш час за проект , после си записваш час да я закупиш и накрая установяваш , че половината кухня не е налична и от там се започват мъките. Първо бяха две седмици за някои части от кухнята , после бяха 20 дена , после казаха след месец и така ВЕЧЕ ТРИ МЕСЕЦА ЧАКАМЕ 4 ЧЕТИРИ ОСНОВНИ ВРАТИ , които искам да прочетете много внимателно са СПРЯНИ ОТ ПРОИЗВОДСТВО . Ние нямаме кухня , нямаме врати , нямаме никаква компенсация и НАЙ - ВЕЧЕ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ИКЕА . Всички казват нищо не може да се направи СЪДЕТЕ НИ . ТОВА Е ! ПЪЛЕН УЖАС ЗА ТЯХ , ЗАЩОТО СЕГА ИДВАТ Агенцията за защита на потребителите , Икономическа полиция , Данъчни , Пожарната , Здравна инспекция и още една по-сериозна крачка ЩЕ СЕ ВИДИМ В СЪДА !

Добре бе IKEA, ние ( хората ) откъде да сме сигурни, че няма и други такива " продукти " във вашия магазин!!!! Някой може ли да ми отговлри !?!?

ИКЕА: Добър ден! С какво можем да ви помогнем? КЛИЕНТ: Добър ден, искам да върна този продукт, който закупих от вас И: Добре, какъв е продукта? К: честно да ви кажа и аз не знам, докато го сглобявах в началото беше стол, после диван, а по едно време и телевизия хващаше ...

Тази лампа не може да се разглоби лесно, защото е лепена. Ако едногодишно хлапе я е отворило, вероятно е падала и се е пропукало залепването. Другия вариант е контакта да не е бил от правилния тип, има едни такива доста опасни и мен ме е удрял ток, защото докато вадиш нещо реално можеш да хванеш железата, които влизат в дупките. Нито един от тези проблеми не е проблем на продукта или ИКЕА, но те си понасят отговорността.

На всеки един подобен продукт пише, че трябва да се пази от деца. Лампата не е за игра, а за осветяване и трябва да е далеч от достъп на детето. ИКЕА няма вина, че родителите не са си свършили работата....

ВСЕКИ ПРОДУКТ ТРЯБВА ДА Е ДУРАКОУСТОЙЧИВ. Не можеш да разчиташ че клиента знае всичко - а над децата не винаги имаш власт

В каталога на ИКЕА пише:"Децата са най-важните хора на света".С реакцията си по отношение на проблема с лампата те потвърждават тази своя позиция с дела! Ясно и категорично! Те са най-добрите в бранша !

Големи боклуци в тази Икеа. От личен опит го пиша.

абсолутно прав. всичко им е боклук и като правено в час по трудово от петокласник. не знм кои и с какав акал ги купува. и тук в уса са такива боклуци. инавхе имаха инцидент преди 2 години с врата на шкаф, легло и т.н. всичките им продукти за боклуци. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи не си имал досег с нещата, продавани тук. Ако беше, щеше да дадеш петзвезден рейтинг за качество на Икеа... Има много малко качествени неща на смислени цени.

Не знам в България какво продават(би трябвало да е същото като навсякъде), но в Дания всичко е със срахотно качество! Казвам го от опит! ИКЕА тук е винаги пълна.

лампата на икеа не е за игра на едногодишно дете. Немците имат римувана поговорка - "ножица, нож, огън и ел.ток не се пипат от малки деца".

Повредата в случая не е в телевизора на ИКЕА, а този на родителите на хлапето. Чест им прави на сканцинавците, че са се загрижили за безопасността на децата, но утре вместо с лампата малкото ще се заиграе с ел. котон, например. Тогава кой ще изтегли от пазара безхаберните родители, дето не си пазят детето?

ако твоето дете се беше наранило, нямаше да плямпаш така. става дума за децка нощна лампа- трябва да е била обезопасена. детето не сие играло с резачка за дарва или с углошлаиф. когато продаваш пртодукт за дадена вазрастова група, трябвса да се саобразяваш сас стандарта. поне тук, в цивилизованите даржави е така. затова само икеа е абсолутна смешка. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Лампата не е детска.

Малиии. Тоя и на латиница е неграмотен!

Това е разликата между големите вериги и кварталното магазинче.

Каква е разликата?

Разликата е, че кварталното магазинче ще остави парите от оборота в България, а ИКЕА ще ги изнесе. Ама, де акъл в празна лейка.

А ние ли сме произвели мебелите, че да останат парите в БГ?????? Достатъчно е да плащат високи заплати и необходимото на държавата като данък......

Ами всъщност не е точно така! ИКЕА си плаща данъците - няма начин да не ви издадат касов бон или да си сложат касовия апарат във фризера. Веригите, преди даже да започнат работа, са оставили едни 10-15 милиона в България със закупуването на земята и с построяването на обекта, освен това осигуряват служителите си на реалните заплати. ..още да изброявам ли?

Да. Освен парите в България ще остане и грозната, некачествена стока. А парите ще отидат в джоба на неграмотен тарикат с протекции.