Думите на Борисов бяха в отговор на въпрос дали едно тефтерче ще се окаже снимката на управление на ГЕРБ.

Съдът отстрани Филип Златанов от поста председател на Комисията за конфликт на интереси, след като прокуратурата му повдигна обвинение за длъжностно престъпление и показа бележника му, от който се вижда, че е получавал нареждания "да удари" определени политици и висши чиновници и да "оправи" други.

"Властта не е за всеки. Когато не се упражнява по правилния начин властта, явно петното остава за нас. Не мога да се направя на сляп, че това не се случва", заяви Борисов, коментирайки разкритията с тефтерчето на Филип Златанов, което съдържа инициалите ИФ, ЦЦ, ББ и други.

Лидерът на ГЕРБ каза, че Искра Фидосова е отстранена от парламента и Изпълнителната комисия именно заради това, че много неща са се случвали без негово знание. Вчера той е разговарял близо час нея, след което, по думите му,  тя е изявила желание да напусне.
„Това е сурово, но е ясно наказание за всеки, който използва по такъв начин властта, която ни е дадена от хората”, каза бившият премиер.

„Много пъти хора са ми подсказвали, че тя работи и от името на Цецо Цветанов, и от мое име, аз не съм обръщал внимание на това, което е било грешка", допълни той.

Борисов отрече да е знаел за случващото се.

"Категорично не съм подозирал, че тези неща са се вършили четири години", каза той.
Борисов заяви, че е питал и Фидосова, и Цветан Цветанов дали са знаели за подобни неща, но те са отрекли.

Лидерът на ГЕРБ смята, че "тефтерчето е не по-малко важно от магистрала "Тракия". Едното е важно за морала, а другото за бита".

Попитан дали одобрява нещо, което е направила новата власт, Борисов заяви: "Одобрявам назначението на Писанчев за ръководител на ДАНС. Той е един добър офицер от кариерата".

Борисов смята, че министър-председателят Пламен Орешарски има "зверски нерви", за да работи в тези условия.

Лидерът на ГЕРБ отхвърли възможността да направи коалиция с БСП. "Абсолютни спекулации са, че можем да направим коалиция с БСП. Аз уважавам хората, които са гласували за партията на Станишев, това са стотици хиляди хора", добави той.