"Продължаваме промяната" са готови с чернова със съдържанието на управленската си програма. По-рано днес премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че тя съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети до половин година.

"Вчера завършихме законодателната програма на коалицията от "Продължаваме промяната" и на база на разговорите с всички наши коалиционни партньори днес ще им изпратим цялата програма", обяви в началото на редовното заседание на Министерския съвет днес министър-председателят в оставка Кирил Петков. Той уточни, че 40-те законопроекта в програмата трябва да бъдат приети в следващите 6 месеца.

Малко по-късно чернова с програмата беше публикувана в сайта на БНТ. Вижте документите ТУК и ТУК

"Реално те трябва да бъдат приети през следващите четири месеца, ако искаме България да продължи в темпа, в който в момента се движим, и за да може милиардите евро да бъдат усвоени и да влязат в българската икономика. Ето защо през следващите няколко дни е толкова важно решението на всеки един депутат, който ще реши дали иска да закрие българския парламент и по този начин да направи невъзможно реализирането на програмата или ще се отнесе отговорно и ще застане зад развитието на България", каза премиерът.

До петък ПП трябва да съберат подкрепата на 121 депутати за евентуалното съставяне на кабинет с премиер Асен Василев. Петък е и денят, в който партията трябва да върне проучвателния мандат, връчен от президента Румен Радев.