Варненецът Теодор Николов, който заплаши със снайпер Бойко Борисов във Фейсбук, е едно от най-ярките лица на демонстрациите във Варна през 2013 година срещу тогавашния кмет Кирил Йорданов. Те бяха част от т.нар. Февруарски протести, след които оставка подаде кабинетът "Борисов-1".

Теодор Николов е човекът, който призовава самозапалилия се по-късно Пламен Горанов да скандира срещу ТИМ. За това свидетелстват видео кадри, изтекли малко след инцидента с "българския Ян Палах".

Теодор Николов е на 47 години от град Варна. Завършил е промишлена електроника, а след това счетоводство и контрол в Икономическия университет в същия град. От 20 години е видеооператор и се занимава с професионално със заснемане на сватби. Освен това прави документални филми и клипове. Обича природата и планините.

Теодор прави филми за гражданските протести във Варна от години. Заснема шествията срещу застрояването в Морската градина, срещу шистовия газ, както и тези от зимата на 2013 г. След това ги разпространява и ги споделя с гражданските организации.

Макар че активно участва в протестите през последните години, отрича да е партийно обвързан.

Мъжът не се притеснява, че може да бъде потърсен за обяснение. Все още обаче не е викан в полицията след публикациитe. Клипът със заплахата е изтрит от "Фейсбук", а профилът на Теодор Николов - блокиран.