Новият сезон на "На градус" - подкаст на "Горичка" и групата "Анонимните климатици", вече се излъчва в съвместно партньорство с Dir.bg, като част от платформата ни за диалог, идеи, търсене и намиране на зелени решения Green transition.

Във всеки епизод основателят на "Горичка" Маги Малеева и водещи експерти повдигат и дискутират важни за всички нас теми, свързани с климатичните промени. Какви са предизвикателствата на бъдещето, какво трябва да се направи и какви са стъпките, с които всеки от нас може да помогне в борбата с климатичните промени - това са основните въпроси в подкаста. А те допълват водещата тема на Dir.bg и Green transition - Зеленият преход, който вече създава нови възможности за просперитет, за устойчива трансформация и модернизация на икономиките в ЕС, за повишаване на конкурентоспособността и на доходите на гражданите.

Гост в първия епизод от новия сезон беше д-р Александър Симидчиев - специалист по вътрешни, белодробни болести и здравен мениджмънт, както и депутат от ДБ в 5 поредни Народни събрания.

В новия епизод Маги Малеева разговаря с Миля Димитрова, която е на предната линия в борбата срещу климатичните промени. Тя разказва за нейните приключения и битки като съветник за климата на министъра на околната среда и водите. Споделя и какво мисли за големите въпроси като КОП28, българското участие там тази година и отговорността на всеки от нас в тази борба. Миля Димитрова дава и някои съвети за това как да говорим с децата за климата и ще ни разкаже какво би направила, ако имаше вълшебна пръчка.

Слушайте, струва си!