"Ние сме като едно семейство с Цветанов след 20-годишен брак и сме се разделили - той си има ново семейство, а при мен останаха децата". Това каза премиерът Бойко Борисов по повод създаването на нова партия от бившия му заместник в ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обаче отказа да се задълбочава по въпроса: "Няма да коментирам Цветанов, да вземе колкото иска гласове. Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак. Лоша дума няма да кажа. Пожелавам му успех".

Бойко Борисов говори по време на посещението си в катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч днес. С него бе и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Снимки вижте тук >>

Те бяха посрещнати от владиката Гавраил, който връчи и орден на Бойко Борисов за заслугите му за помощ на църквата. "Решението е на цялата епархия и всички благодарим за вашата помощ и църковни заслуги", каза владиката.

"Благодаря за този орден и това е направено за хората. За нас е важно да пазим вярата си. Напомням, че ние единствени не затворихме църквите", каза Борисов.

"Няма да коментирам Цветанов, да вземе колкото иска гласове. Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак. Лоша дума няма да кажа", коментира на излизане от храма премиера по повод новия политически проект на Цветан Цветанов.

Кадър: Фейсбук

С постановление на Министерския съвет от 27 декември миналата година бяха отпуснати нови средства за ремонт и довършване на храмове на територията на Община Ловеч.

Сумата бе в размер на 141 701 лева. От тези средства 100 000 лева бяха предназначени за довършване на новия катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч.

След това премиерът посети местната печатница, за да обсъди с персонала мерките в помощ на бизнеса по време на пандемията.
"Вчера в 16 населени места в различните краища на България имаше избори. ГЕРБ спечели в 9 от тях, а на 2 още сме на балотаж. Това е добра представителна извадка. Водихме люта битка с БСП и ДПС, които бяха заедно, както и са единни в Парламента. И ние отново ги победихме. Доказахме, че ГЕРБ е в добра кондиция", заяви премиерът Бойко Борисов, който посети и Лесидрен.