Конфликт между възрастна жена и протестиращи на Орлов мост в София завърши с ареста на Петър Кърджилов - пиар на бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева. Инцидентът бе излъчен на живо в ефира на националните Нова телевизия и bTV.

Вижте снимки >>

Възрастната жена с бастун се появи при протестиращите. Тя им каза, че е от провинцията, не разбира какво се случва, но е гласувала за правителството и смята блокадата за нелегитимна. В този момент се появи и Петър Кърджилов, който ѝ изкрещя "Марш" и "Мърла". В отговор жената го удари с патерицата си, а той започна да я дърпа. Тогава се намесиха полицаи, Кърджилов бе арестуван и крещейки "Помощ!", беше отведен с бус.

Информацията за предисторията на случилото се обаче е противоречива. 

Протестиращите заявиха, че възрастната жена ги е псувала, размахвала е бастуна и дори ги замеря с него. Това е предизвикало по-острата реакция на Кърджилов.

"Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи", каза Кърджилов преди да бъде откаран от полицията.

Атанас Шарков, един от свидетелите, разказа пред БНР:

"Това момче се появи зад гърба ни и тя започна някакъв диалог с него и замахна отново с бастуна, той се ядоса, метна и една чаша вода и започна движение наляво, надясно, но не е имало никакво физическо съприкосновение. След това полицията много бързо дойде. Сложиха му белезници директно. Той беше афектиран от това нещо".

Остават блокирано движението пред президентството и отсечката между булевард "Васил Левски" и Орлов мост.