Жестоко убийство на 64-годишен мъж разкриха криминалистите от Областната дирекция на полицията в Плевен, съобщиха от пресцестъра на МВР. 

В петък, към 14.10 часа в Районното управление било съобщено за намерено тяло на мъж в град Искър. Пристигналите на място полицейски екипи от Долни Дъбник, Искър и Плевен установили самоличността на починалия - 64-годишен от Плевен, самонастанил се в къща в запустял имот.

При първоначалния оглед не били установени следи от насилие, но съдебно-медицинската експертиза констатирала, че смъртта е настъпила в резултат на нанесени прободни рани. Веднага стартирали оперативно-издирвателните действия, в рамките на които криминалистите открили и задържали извършителя - 64-годишен мъж от Искър.

Установено е, че след възникнал скандал и спречкване, мъжът е нанесъл смъртоносните удари. Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство и му е постановена мярка "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Убиецът е приведен в следствения арест в Плевен. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под ръководството на окръжен прокурор.