Българи, задържани при акция по залавянето на близо тон кокаин в кораб край Южна Африка, са с криминално минало, а двама от тях са добре познати на МВР и прокуратурата у нас. Това става ясно в хода на делото във Вреденбург.

Ексклузивни неизлъчвани кадри от отвличане срещу откуп у нас, свързани с бандата на Наглите, предостави на bTV журналистът и автор на книгата "Наглите" Слави Ангелов.

Поводът - 12 години по-късно, името на оцелялата жертва се появява сред задържаните с кокаин за 40 милиона долара в риболовен кораб край брега на провинция "Западен Кейп" - Южна Африка. А там работят и по версия за още един кораб с дрога, свързан със задържаните, казва за "bTV Репортерите" журналистът на "Съндей Таймс" в ЮАР Арън Хиймън.

Другият кораб "Sea Condor" е обявен за изчезнал. Според морските специализирани сайтове, проследяващи кораби, плавателният съд последно е забелязан през февруари 2019 г. в Бургас, посочва той.

В продължение на месец до момента, никой от близките или адвокати на сънародниците ни от България не е потърсил съдействие или връзка с тях през консулството ни в Южно Африканската Република, каза завеждащият мисията Росица Вечлева.

По информация на "България днес" това са Борислав Атанасов, известен като Боби Мекото, Марио Васев и Атанас Биков.

 Снимки от акцията на южноафриканската полиция ВИЖТЕ ТУК>>