Шофьор на джип нанесе побой на моторист заради забележка за рисково шофиране във Велико Търново. Инцидентът е станал днес по обяд, като клипът с него породи остри коментари и недоволство в социалните мрежи.

Водачът на джипа изложил на риск участниците в движението по ул. "Магистрална", изпреварвайки неправилно и движейки се с висока скорост. На светофара възрастен британец, който пътувал с мотоциклет, направил забележка на рисковия водач и последвал побоят.

Няма подаден сигнал на телефон 112 от някой от очевидците.

След качването на клипа в социалните мрежи на мястото са изпратени полицейски патрули, но не са установили участниците в инцидента, заяви за "Хоризонт" началникът на Пътната полиция във Велико Търново Атанас Атанасов. Той допълни, че битият моторист не е потърсил медицинска помощ в местната болница.

Агресивният водач е установен и му е връчена призовка да се яви в РУ в понеделник.

"Не успях да снимам целия бой, защото бях сама и ме беше страх... Но въпросният човек изложи всички движещи се по ул. "Магистрална" на опасност, движейки се с превишена скорост... Накрая човекът, който се осмели да му направи забележка, беше пребит от него.

Този с джипа караше ужасно по "Магистрална", засече мен, една учебна кола и още много. Изпреварваше даже от вътрешната страна на платното и направи същото и с този човек с мотора(той се оказа англичанин), на светофара човекът от мотора слезе възмутен и започна да му вика... и тогава вече другия слезе от джипа и започна да го удря, най-гадното беше когато го свали на земята и го риташе".

Това разказа пред "Дунав мост" очевидката Мария Йотова, заснела инцидента.