ОДМВР - Русе обявява телефон за сигнали от граждани във връзка с разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова. Хората, които разполагат с информация, касаеща извършеното тежко криминално престъпление могат да позвънят на телефон: 0889 562407.

Хиляди хора се стекоха снощи на площада в Русе на бдението, организирано в памет на убитата Виктория Маринова. Символично то се състоя пред Паметника на свободата, където със свещи и цветя хора на различна възраст изразиха своята болка от трагичната смърт на младата жена.

Те търпеливо чакаха на огромната опашка, която се изви пред паметника, за да изразят протеста си срещу реалността у нас, позволила да се случи толкова тежко престъпление. Много от тях, които са познавали лично Виктория, не можеха да сдържат сълзите си. Всички се надяват извършителят да бъде задържан възможно най-бързо и да получи най-сурово наказание.

Близки и колеги на Виктория отправиха и апел - всеки, който иска да я почете, да извърши едно добро дело към някого, тъй като такъв бил нейният мироглед.

Приятели на убитата телевизионна водеща се канеха да претърсват днес отново мястото на престъплението. Те не са доволни от действията на разследващите, предаде bTV.

Оказа се обаче, че местопрестъплението все още е отцепено, криминалистите са били на терена и през нощта, обясниха от МВР-Русе. Това на практика прави невъзможно изпълнението на идеята на някои русенци, които, водени от желанието да подпомогнат полицията в разследването, смятаха да извършат допълнително претърсване на района, където бе извършено зверското убийство. Целта бе да се издирят евентуално пропуснати при извършения от полицията оглед следи или улики, които биха могли да подпомогнат разследването.

Тялото на 30-годишната жена беше открито в събота - 6 октомври, на алея край Дунав. Тя е била убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.

Издирването на убиеца продължава, все още няма заподозрян. Разследващите съобщиха, че работят по няколко версии.

Почти всеки ден Виктория Маринова е бягала край Дунав. Не е вярна информацията, че се е готвила за кроса в резервата "Сребърна", каза пред bTV организаторът на спортното събитие Велизар Тошев.

Той организира тази вечер от 18:15 ч. крос в памет на Виктория - по пътя, който тя обичайно е изминавала. Нека отнемем част от стреса, уточни Тошев.

В същото време, на сайта на телевизия TVN бе издигнат призив към русенци да проявят търпение, да изчакат резултатите от разследването и да не пречат на работата на полицията "От името на семейството на Виктория и на нейните колеги Ви умоляваме да имате още малко търпение. Вярваме, че полицията е на финалната права да разкрие извършителя. Молим Ви, не прибягвайте до никакви крайни мерки!!! Така няма да помогнем, а напротив. Ще има време за гняв! Просто нека не е днес! Във връзка с анонсирания в социалните мрежи протест с блокиране на движението в района на Дунав мост тази вечер в 19 часа, заявяваме, че сме категорично против подобни действия! Едва ли и Виктория би желала подобно нещо!"