Вече е известно, че задържаният и вече обвинен за атаката срещу НАП Кристиян Бойков има опит като "бял хакер" - специалист, който пробива системи, за да сигнализира, че в тях има проблем. Опитът му е удара по образователното население отпреди 2 години обаче не е единственият случай, в който той попада в полезрението на медиите.

Онлайн проверка показва, че през декември 2018 г. Кристиян Бойков е участвал в тв предаване на "България Он Ер". Темата е точно по специалността му - киберсигурност. Заедно с него участва и шефът на антихакерския отдел в ГДБОП Явор Колев. Целта е зрителите да бъдат предупредени как онлайн престъпници могат да стигнат до данните им. В края на видеоматериала Кристиян Бойков прави показно - как през безжичина мрежа могат да се стигне до информацията от банковата ни сметка.

"Всяко едно изображение, което зареждате вие, го зарежда и човекът, който ви атакува", казва Кристиян Бойков след като само за секунди се е добрал до всички лични и тайни данни на ползвателя на банковата услуга, а след това добавя: Единственият начин за защита е да използвате доста по-трудни пароли, а на публични места да използвате т.нар. VPN връзки".