Служители на РУ-Нова Загора и Главна дирекция "Национална полиция" разследват случай на злоупотреби с парични средства в особено големи размери, извършвани в банков клон в град Нова Загора, съобщи ОДМВР-Сливен.

В хода на разследването в 29-годишна жена, служител на банковия клон, и в имотите, обитавани от нея, са намерени пари, вещи и предмети, които имат отношение към извършеното престъпление, се казва в съобщението. На 18 февруари служителката е задържана за 24 часа.

БНР уточни, че служителката е и управителка на банковия клон и е задържана заради това, че е теглила пари от сметките на клиенти без тяхното знание. Престъплението е извършвано в продължение на много време. По на националното радио отклонената сума е около 400 000 лева.

Работата по случая е започнала с "незабавни действия от служители на икономическа полиция в РУ-Нова Загора и ГДНП" в края на миналата седмица след получени сигнали от клиенти на банката, отбелязаха от МВР.

За случая е уведомена Окръжната прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство. На служителката е повдигнато обвинение. С прокурорско разпореждане й е наложена мярка "Задържане под стража" за срок до 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане.