Извършителят на убийството в курорта Слънчев бряг снощи е 37-годишен мъж. Той е задържан около 2 часа при опит да напусне страната през ГКПП Лесово и да премине в Турция. Това съобщи на брифинг пред РПУ-Несебър главният секретар на МВР Младен Маринов.

55-годишният собственик на казина Коста Николов-Миджурина и 22-годишната му приятелка бяха простреляни в лусозния "Мерцедес" на бизнесмена в района на комплекс "Сън Вилидж" в морския курорт. Николов е починал на място, а младата жена, която е била служителка в едно от неговите казина и е простреляна в слепоочието, бе транспортирана в изключително тежко състояние в УМБАЛ-Бургас.

До 3 часа тази нощ екип от неврохирурзи са оперирали Симона Т., която в момента е в медикаментозна кома, на апаратна вентилация, а следващите дни ще са критични.

Главният секретар на МВР допълни, че в колата на убития бизнесмен е имало още двама мъже, които са седяли на задната седалка. Те не са пострадали и са основните свидетели.

"Извършителят притежава законно оръжие. Давано му е във връзка с неговата работа като лице, което работи с парични средства в различни фирми. Тепърва обаче ще се установява дали с него е извършил престъплението, както и точната му връзка с простреляното момиче. По-данни от свидетели той и момичето се познават около месец, но най-вероятно мотивът е ревност и неизяснени лични отношения. От непосредствена близост е стрелял с особена жестокост към жертвата", каза още Младен Маринов.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев допълни, че държавното обвинение ще иска постоянен арест за извършителя на тежкото престъпление, извършено с особена жестокост. Ще му бъдат повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство.

Огледът на мястото на стрелбата продължи цяла нощ. Криминалистите са иззели гилзи, а районът бе отцепен.

55-годишният Коста Николов има игрални зали в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и Нова Загора. В бизнеса е от 1991 г., като не е известно да е имал конфликти с други от бранша - както на морето, така и във вътрешността на страната.

Според местни медии, освен казина, Николов има хотел в Нова Загора и транспортна фирма.