55-годишен мъж бе застрелян, а приятелката му е тежко ранена в курорта Слънчев бряг. Сигнал за стрелбата е подаден на тел. 112 около 21.40 часа. Първоначално бе съобщено, че един мъж е убит, а друг тежко ранен, а след това и за две жертви.

Мъжът и жената са били в луксозен лек автомобил "Мерцедес" S-класа в района на автомивка и комплекс "Сън Вилидж". Според първоначалните непотвърдени данни, убитият е 55-годишният Коста Николов-Маджурина от Стара Загора. Той е собственик на над 10 казина в Слънчев бряг, Несебър и във вътрешността на страната. От години мъжът се занимавал с бизнес по морето.

Районът е отцепен от екипи на полицията. Извършва се оглед. На място са директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, шефът на РУП Несебър, топ криминалисти от Бургас. Курортът гъмжи от полиция, блокирани са входът и изходът на комплекса.

По неофициална информация на бургаския сайт "Флагман" убийците са били в лек автомобил БМВ, който се е приближил с ниска скорост до другата кола. След стрелбата нападателите са избягали.

Според информация на Дарик, малко след покушението, полицаи са спрели БМВ на входа на Ахелой, с което се предполага, че са се придвижвали заподозрените за престъплението и са задържали двама души.

Официално от МВР обаче отказват всякаква информация.