Организирана престъпна група за силови действия и нанасяне на телесни повреди бе разбита при спецоперация в София. Тя бе осъществена от служители на СДВР под надзора на Специализираната прокуратура.

Вижте снимки

Районът на ул. "Черковна" в кв. "Подуяне" бе блокиран от полиция, като са задържани нападателите, пребили жестоко главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов, съобщи "24 часа".

Арестувани са и поръчителите на бруталната атака, която стана преди месец. Тогава Ангелов бе нападнат пред дома си от трима мъже, като дори единият снимал жестокият побой.

На място са главният прокурор Иван Гешев, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Извършват се действия срещу група за силови действия, включително за нанасяне на телесни повреди. Има връзка и с побоя над Слави Ангелов. Претърсват се много адреси и автомобили, има задържани. Утре наблюдаващите прокурори ще преценят кой от задържаните да бъде обвинен", коментира Иван Гешев пред къщата в кв. "Подуяне", където бяха арестувани двама, а после доведен и трети.

По думите му, това, което се случи със Слави Ангелов е атентат срещу държавата.

"Благодаря на десетките служители от МВР и наблюдаващите прокурори, които работиха много активно. Надявам се днес да се съберат доказателства", каза още главният прокурор

По неофициална информация бандитите са разследвани за търговия с дрога, рекет, лихварство и други престъпления. Намерени са и оръжия. Много от задържаните са част от футболна агитка.