Полицията е разкрила и задържала извършителя на двойното убийство - на мъж и жена, съответно на 75 и 68 години, край Шумен.

Престъплението беше извършено преди няколко дни във вилната зона "Под манастира". Телата на възрастната двойка бяха открити в понеделник от техни близки, които отишли да проверят какво се случва със семейството, след като получили сигнал, че врата на къщата е разбита. Единственото, което се знаеше, е, че убийството е извършено с хладно оръжие.

Арестуваният е внук на убитите съпрузи, съобщава "24 часа". Той е бил арестуван от МВР днес, а поводът за убийството била аренда от 700 лв. Първоначално мъжът отричал да знае каквото и да било. После признал, че присъствал на убийството, но го извършил баща му. Данните на полицията обаче сочат, че именно внукът е убиецът.

Причината да ги убие с нож била аренда от 700 лв. Пенсионерите я вземали от нива. Внукът ги искал, но те не му ги дали. Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест за мъжа.

Уличеният в убийството сега мъж не е първият, върху когото падат подозренията на криминалистите. Още в понеделник вечерта по случая е разпитван козар. Подозренията от него обаче отпаднали и криминалисти бързо стигнало до човек от най-близкото обкръжение на двамата възрастни, отбелязва "Труд".

Все още няма официално съобщение на полицията и прокуратурата, като оттам заявиха, че подробности по случая ще бъдат съобщени на извънредна пресконференция утре, в която ще участва и прокурор от Апелативна прокуратура.