Служители на столичното Шесто РУ установиха и задържаха мъж, проявил жестокост към куче, съобщиха от МВР.

Задържаният е 37-годишен, а установяването му е осъществено в рамките на незабавно предприети оперативни действия, след появили се публикации в социалните мрежи за проявена жестокост към животно.

В резултат на предприетото активно разследване той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Известен е на органите на реда - има полицейска регистрация за шофиране в нетрезво състояние, съобщи Нова телевизия.

След случая в четвъртък вечерта се проведе протест пред дома на мъжа в квартал "Карпузица" в София. На място пристигнаха хора от различни краища на страната. Събралите се настояха за бърза реакция от институциите и справедливо наказание.

Животното е открито в безпомощно състояние. "Имаше порезни рани, преден счупен крайник, други наранявания и отоци. Всички хора, които познават кучето, казват, че това не е единичен случай на побой над Мечо", обясни Пламена Дочева от Animal Rescue.

"На животното му предстои дълго възстановяване. Някои от травмите ще му останат за цял живот. Но се надяваме, че след като се възстанови напълно, ще се намери осиновител за него", добави Дочева.

Видеото показва поредната проява на агресия от страна на мъжа, разказват запознати. "Той не е контактен човек! Няма "добър ден", няма такива работи!", каза съседка на извършителя.