Задържан е Иван К. за срок до 72 часа по обвинение, че е направил опит да убие 17-годишно момиче. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Бургас.

Нападението е извършено с нож. Мъжът е нанесъл прорезна и прободни рани в шията и тялото на пострадалата.

Престъплението е осъществено на 27.06.2021 г. в Бургас, на ул. "Транспортна" в близост до отбивката за Гробищен парк.

Около 22:30 часа обвиненият намушква без никаква причина с ловджийски нож 11 пъти непълнолетната. Две момичета и две момчета пресичали пешеходната пътека от Гробищния парк към ж.к. "Изгрев". Въоръженият нападател изскочил внезапно и ги подгонил с нож в ръка. Те се разбягали в различни посоки, но едно от момичетата се спънало и паднало. В този момент той замахнал с ножа, като забил острието му първо във врата му, след което продължил да го ръга на посоки.

Нощният охранител на бизнес центъра в близост чул виковете за помощ на приятелите на нападнатата, след което подал сигнал на тел. 112. На място дошла линейка и полицейски екипи. Лекарите все още се борят за живота на момичето.

По информация на местните медии нападателят е 27-годишният Иван Тодоров Кокинов, с тежко криминално досие, а на служителите на реда е познат от 2018 г., когато е хванат с наркотици. Само година по-късно той се забърква в документни престъпления и кражби. В нощта на нападението се твърди, че е бил дрогиран.

Снимките му в социалните мрежи са в обичайния бургаски стил - с качулки, анцузи Адидас и фотоси в компания с голи до кръста мъже. По нищо не личи, че Иван Кокинов има и психични отклонения, пишат още местните медии.

Снимка: Facebook

Предстои Окръжна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.