Началникът на "Охранителна полиция" в Областната дирекция на МВР-Благоевград е бил задържан при продължаващата спецакция на прокуратурата и отдел "Вътрешна сигурност", съобщиха "Инфомрежа" и "Струма".

Тази сутрин около 10 ч. прокурори и спецполицаи нахлуха в сградата на Първо РПУ в Благоевград, като задържаха дознателка, разследвана за връзки с криминалния контингент и изнасяне на вътрешна информация. Полицайката се казва Розалина Кьосева и е дъщеря на шефа на "Охранителна полиция".

Около обяд криминалисти извършиха обиск в дома на Георги Кьосев в благоевградския квартал "Еленово". Малко по-късно от жилището бе изведен самият Кьосев с белезници.

"Ще кажа по-късно, живи и здрави", каза лаконично пред журналистите шефът на "Охранителна полиция".

Вътрешният министър Младен Маринов уточни, че разследването се води от 3-4 месеца. По думите му в момента служителката е задържана и се извършват процесуално-следствени действия.

"Смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице", лаконично каза той.

Главният секретар Ивайло Иванов пък потвърди, че става въпрос за дъщерята на Георги Кисьов.

"Към този етап се извършват процесуално-следствените действия и след като приключат и се направи оценка на събраните доказателства, тогава ще се прецени дали той е имал съпричастност към нейната дейност", заяви Иванов.