Полицията е задържала заподозрян за хвърлената бомбичка, която рани двама полицаи на дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 18 април, съобщи Дарик.

Късно в събота вечерта мъжът е бил отведен за разпит в СДВР. Близки до разследването твърдят, че той е привърженик на "сините".

Повече подробности ще бъдат изнесени днес. Тогава ще стане ясно и дали на заподозрения ще бъдат повдигнати обвинения. 

Инцидентът стана в почивката между двете полувремена на двубоя, изигран на Националния стадион "Васил Левски".От Сектор Б беше хвърлена самоделна бомбичка, която счупи стъклена врата на един от изходите на стадиона и рани двама униформени служители - 24-годишната Гергана Зашева и колегата й Петър Иванов.

Зашева претърпя сложна очна операция в столична болница. Лекарите предупредиха, че едва след няколко месеца ще се разбере дали зрението й ще се възстанови напълно. Колегата й Петър Иванов се отърва по-леки наранявания.

Заради инцидента бе проведена светкавична полицейска операция. Задържани бяха повече от 40 души, но след разпити всички те бяха освободени.Спортното и вътрешното министерства пък решиха да направят законодателни промени в борбата срещу хулиганството по стадионите. Очаква се до два месеца да бъде внесен изцяло нов закон. Една от идеите, залегнали в него, е въвеждането на поименни билети.