Петър Иванов, служителят на Жандармерията, който беше ранен от бомбичка по време на мача "Левски"-ЦСКА тази седмица, заяви, че е готов да пази и следващата среща на двата отбора.

Той пострада по-леко от колежката си Гергана Зашева, която едва не загуби окото си и още се възстановява в болница, след като лекарите извадиха 4 мм стъкло от него.

От 16 години Петър Иванов работи в системата на МВР. Казва, че за тези години е видял много неща.

"Когато има такава група хора, винаги може да се случи нещо. Хората, които правят тези неща, да се замислят, че там в публиката може да е и техен роднина", коментира той пред Нова телевизия.

Жандармеристът подчерта, че ако бомбата не беше избухнала в стъклената врата, а върху човек, последствията можеха да бъдат фатални, и че е готов да пази на следващото дерби между двата отбора.

Вътрешният министър посети Гергана Зашева в болницата

Снимка: МВР

"В началото, когато избухна бомбичката и стъклото се пръсна, не разбрах, че и аз съм пострадал. Тръгнах да помагам на колежката и после усетих, че имам наранявания по лицето и дясната роговица", разказа още Иванов пред журналисти.

Преди време имал и друг инцидент, но не по време на футболен мач, а докато пазел протести. Тогава хвърлено по него стъкло го наранило по ръката. Той добави, че издържа на провокациите с търпение. И няма как да каже кое е по трудно - да пазиш мач или протести, тъй като всяко събитие има своите предизвикателства.

Хулиганът, хвърлил бомбичката, все още не е задържан, но държавата вече обмисля нови мерки срещу футболните хулигани.

Валентин Радев и други участници в срещата си сложиха превръзки на очите в знак на солидарност с Гергана

Снимка: Официален сайт