Бившият народен представител от ГЕРБ Иван Вълков е задържан в Бургас, съобщи БНР. От полицията отказват повече информация, като все още не уточняват какви са мотивите за това. По първоначална информация акцията е на Икономическа полиция.

Разследването срещу бившия депутат от ГЕРБ Иван Вълков е свързано с палеж на автомобил, съобщи "24 часа", позовавайки се на свои източици.

Кадри в местния сайт "Флагман" показват как автомобилът на общинския лидер на ГЕРБ в морския град е спрян от полицаи на входа на кв. "Сарафово". Самият той е изведен от него и е отведен в следствения арест.

Около два часа служебната кола на Вълков - "Дачия Докер", е претърсвана. Той не изглежда в добро здравословно състояние, отбелязва местното издание. По непотвърдена информация тече претърсване и в недвижим имот в квартала. Иван Вълков живее в кв. "Сарафово", от около година обаче се е преместил в София.

57-годишният Вълков е бил депутат от ГЕРБ в 41 и 42 Народно събрание, както и член на комисиите по външна политика, по транспорт, информационни технологии и съобщения. 

В момента той е общински ръководител на партията в Бургас, но е в оставка, тъй като на събрание на формацията в понеделник е отказал да бъде номиниран за поста и си е направил самоотвод.

Снимка: Булфото

През март беше арестуван и бившият премиер Бойко Борисов след акция на МВР в дома му. Той обаче беше освободен още на следващия ден, след като се разбра, че българската прокуратура не е била уведомена за акцията. Тогава в ареста се озоваха и PR-ът на Борисов - Севделина Арнаудова, както и бившият финансов министър Владислав Горанов.