15-годишното момче, което на 28 юни успя да избяга от сградата на РПУ-Враца, късно снощи е било задържано от криминалисти, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Малолетният Силвестър Х., известен с прякора си Роки, бил арестуван за кражба на пари, но докато служителите оформяли документите за наложената му 24-часова мярка за задържане, младежът е успял да избяга от управлението.

Той бе обявен за издирване, а снощи полицаи са го разпознали в ресторант във Враца и са го арестували. Момчето било в заведението с по-възрастен мъж от ромската махала. Силвестър не е оказал съпротива при повторния си арест.

Отведен е в районното управление и му е наложена 24 часова мярка "задържане под стража". Продължават полицейските действия по случая.

На 26 юни задържан наркодилър пък успя да избяга от Трето районно управление в Пловдив. Няколко дни по-късно беглецът Петър Петров се предаде в Окръжната прокуратура в Монтана, придружен от своя адвокат. 25-годишният мъж бе задържан за 72 часа, след което бе приведен в следствения арест в Пловдив от органите на Главна дирекция "Охрана" при Министерство на правосъдието.