Циганите в България станаха изключително нагли! Това не може да продължава вече. Търпимостта на българското общество се изчерпа. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който пристигна по спешност в пловдивското село Войводиново, след като на Богоявление двама братя роми пребиха жестоко 33-годишния военнослужещ от Специалните части Валентин Димов. Причината била, че мъжът им направил забележка.

"Нужна е цялостна програма за решаване на проблема. Ето и част от мерките, които трябва да бъдат взети: обвързване на социалните помощи с образование и труд, задължително училище, иначе няма помощи, както и трудово-образователна повинност. Незаконните постройки също са друг проблем. В гетата е скотска история - без морал. Хлапета бият наред. Програмата е направена и ще я внеса за обсъждане в Министерския съвет. Няма смисъл да се чака и търпи повече", допълни Каракачанов.

Военният министър е посетил пострадалия снайперист в пловдивската болница "Свети Пантелеймон". 

"Той е със средна телесна повреда. Има много кръвонасядания по лицето и счупена скула. Нападателите са го удряли само по главата. Утре ще бъде опериран и няколко дни след това ще бъде изписан", каза още Каракачанов.

Той ще разговаря с кмета на Община Марица Димитър Иванов, с кмета на селото Димитър Тосев, както и с директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив Атанас Илков. 

"Така не може да продължава. Хората не могат да търпят и не са длъжни да търпят една част от населението, която смята, че има само права и не иска да разбере, че има и задължения. Трябва да спазва закона, трябва да уважава живота, здравето и имота на своите съграждани", обясни военният министър.