МВР разпространи кадри от акцията на службите, при която бяха задържани хора от клана Гольовците в "Орландовци". Бандата крала жп релси, продавала дрога и чупела гробове.

Както е известно, в случая се разследват полицаи, помагали на престъпната група.

Вижте всички снимки тук>>>

Униформените от Второ РПУ се разследват за чадър над престъпния клан на Гольовците в столичния кв. "Орландовци". Те са командири в Охранителна полиция към Второ районно управление. Според данните на "Вътрешна сигурност" към МВР униформените се грижели да няма техни колеги, когато мургавите от бандата вършат престъпления.

Както е известно, 14 души от ромската махала в квартала бяха задържани при мащабната операция на полицията и спецпрокуратурата в четвъртък. Повечето са от клана на Гольовците, уточни зам. главният прокурор Иван Гешев. Разследващите имат данни и кой е лидер на мургавите престъпници.

По време на обиските в къщите на Гольовците са намерени оръжия и инструменти за взломяване на врати и прозорци. Една от специфичните престъпни дейности на Гольовците от "Орландовци" била да чупят надгробни паметници и плочи. След това близките на покойниците се принуждавали да потърсят услугите на каменоделски фирми, които да ги възстановят.

По време на акцията срещу бандата полицаите са открили над 10 постройки, които крадели ток.

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 14 участници в организираната престъпна група за разпространение на наркотици, грабежи, кражби, производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол, по-известна като бандата на Гольовците от "Орландовци".

Бандата е неутрализирана след близо 7-месечно наблюдение и разследване на престъпната й дейност.