26-годишният Викторио Александров, който застреля 23-годишната си приятелка Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка Никол, вече е дал обяснения пред разследващите.

Младият мъж заявил, че не помни нищо от двете убийства, но си спомня как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил в автобуси с него.

Снощи Софийската градска прокуратура повдигна 3 обвинения на Александров. Охранителят е обвинен в умишленото убийство на приятелката си, в умишленото убийство на рождена дъщеря и в принуда на таксиметров шофьор, когото отвлече. Наложен му е 72-часов арест, след което прокуратурата ще поиска от съда налагането на постоянна мярка "задържане под стража".

Междувременно гневни потребители на социалните мрежи нападнаха вербално майката на двойния убиец. Част от тях обвиняват жената, че е родила и отгледала "изрод", а друга част я защитават, заявявайки, че в случая и тя е жертва. 

"Как можа да родиш такъв боклук(и не говоря за бебето)?", гласи първият пост на Румен Маринов под публикувана снимка на майката на Викторио с внучката й Никол. 

На призивите на други потребители майката на Викторио да бъде оставена "на мира", защото не е виновна, Мария Радкова пък пише: 

"Няма да спрем да говорим, и тук и навсякъде. Защото мили хора трябва да се говори, утре може на вас да се случи нещо такова! И не си мислете че изведнъж нещо му е станало на убиеца! Тези неща не стават ей така от нищото. Имало е цял живот индикации за агресия и проблеми с психиката, ценностната система и т.н. Да не се заблуждаваме - родителите (ако са нормални) знаят за това! Но почти никога не взимат мерки!". 

До петък прокуратурата ще внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на Александров. Днес пък се очаква да стане ясно дали той ще остане в "Пирогов", където е под денонощна охрана или може да бъде преместен в затворническа болница. Очаква се и психиатричната експертиза, която ще определи дали двойният убиец може да отговаря пред правосъдието у нас.

Вчера в интервю за Dir.bg обаче психиатърът и директор на Държавната психиатрична болница "Св.Иван Рилски" в Нови Искър д-р Цветеслава Гълъбова бе категорична, че Викторио Александров не е психично болен.

"Това е изключително тежка психопатия с много тежко неразбиране на човешката природа и нежелание тя да бъде опознавана с абсолютно примитивна емоционалност. Вероятните причини, накарали бащата да посегне на дъщеря си, са "злоба, ярост, ожесточение и желание за мъст" към майката", заяви д-р Гълъбова.